Ziua Internaţională a Dansului

6180025Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua Internaţională a Dansului, în 1982, la iniţiativa UNESCO, pentru a marca naşterea fondatorului baletului modern, Jean Georges Noverre (1727-1810). Ziua Internationala a Dansului incurajeaza promovarea dansului in lume, dincolo de bariere etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toti iubitorii dansului, oricare ar fi acesta.

Voluntarii Asociatiei Exista O Sansa marcheaza Ziua Internationala a Dansului, prin lansarea clipului We are happy Buhusi!

Buhusiul este Happy!

2264381_origDupă o săptămână de filmări, peste 200 de cadre luate și munca unui grup de voluntari,buhusenii au si ei un clip după celebra melodie, Happy ,a lui Pharrell Williams din care s-au inspirat marile orașe ale lumii. Melodia a fost preluată și transformată în clipuri în sute de orașe din întreaga lume, în România mișcării alăturându-se fanii piesei din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Reșița și alte orașe. We are happy Buhusi! Este o ideea care a apartinut in intregime voluntarilor Asociatiei Exista O Sansa. Din distribuția clipului au făcut parte voluntarii Asociatiei Exista O Sansa: .. Initiativa si coordonarea Emilian Dumitrasc-voluntar al asociatiei. Este un inceput si dorim ca la viitoarea editie sa implicam un numar de 50 de oameni din diverse domenii,diverse ocupatii si de toate varstele. Filmuletul promoveaza bucuria,obiective din oras si va avea un nivel superior la o editie viitoare prin implicarea mai multor persoane de varste si preocupari diferite. După lansare, tot ce avem de făcut este să distribuim videoclipul peste tot, pentru ca un număr cât mai mare de persoane să îl vadă. Sperăm din tot sufletul să vă placă și să participați și în viitor la proiectele noastre.

“Dansul presupune disciplina, munca, instructie, comunicare. Datorita dansului, cuvintele pe care altii nici nu le-ar intelege nu mai sunt necesare; in locul lor se naste un limbaj universal, familiar. Dansul ne face placere, ne elibereaza si ne ofera consolare, ca raspuns la incapacitatea oamenilor de a zbura asemenea pasarilor, apropiindu-ne de cer, de sacru, de infinit”,spune  Julio Bocca, unul dintre cei mai importanti dansatori argentinieni ai timpurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *