Din inima pentru suflet …

14293550177061050Voluntarii Asociatiei “Exista o Sansa” doneaza din timpul lor pentru a sta de vorba cu beneficiarii Complexului Rezidential pentru Persoane Varstnice din Buhusi, aflat sub egida Fundatiei de Sprijin Comunitar, si  pentru a da o mana de ajutor.

Pentru a înţelege totuşi deplin sensul voluntariatului să medităm la Evanghelia lui Ioan: „căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât l-a dat pe Fiul său Unul născut ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” (Ioan 3.16).

Avem în această exprimare lapidară o motivaţie a misiunii voluntariatului. Voluntariat înseamnă o renunţare, o dăruire fără condiţii dintr-o motivaţie puternică şi evidentă.

1968045Batranetea poate fi o perioada extraordinara daca luam in calcul avantajele pe care le aduce cu sine: timpul liber, posibilitatea de a desfasura activitati placute, de a calatori, de a rememora momente fericite si realizari, de a te dedica unor cauze dragi, inclusiv prin voluntariat. Este importanta acceptarea batranetii intr-un mod natural, apoi incercarea de a gasi solutii, alternative si modalitati de a depasi greutatile ce vin odata cu varsta a treia. Importante in prevenirea si combaterea efectelor negative ale inaintarii in varsta sunt activitatile sportive, un mod de viata sanatos, asumarea unor noi roluri si incercarea de lucruri noi.

4805033Batranetea – varsta de aur !

Sa imbatranim frumos si demn …

Batranetea este considerata si „varsta de aur“. Varstnicii isi valorifica timpul mai bine, gestioneaza situatiile de stres sau pe cele care ii intristeaza, invata sa isi controleze si sa isi echilibreze starile emotionale. Acestea pot fi doar o parte din castigurile pe care un tanar le poate avea de la un varstnic. Alte cateva beneficii care rezulta in urma amicitiei dintre tinerii voluntari si varstnicii din programul Asociatiei “Exista o Sansa”: sfaturi de viata, retete traditionale, exemple de moralitate si de cum sa traiesti si sa imbatranesti frumos, optimism si calm.

Cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este să-i cunoaşteţi pe cei pe care îi aveţi în grijă. Programul trebuie adapta în funcţie de personalitatea fiecăruia, oricine poate veni cu idei sau sugestii ce pot îmbunătăţi calitatea vieţii tuturor.

3217656

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *