Motivarea voluntarilor

Pentru un an de prosperitate, îngrijeste-te de grâu,
Pentru zece ani de prosperitate, îngrijeste-te de copaci,
Pentru o suta de ani de prosperitate, îngrijeste-te de oameni!
(proverb chinezesc)

1400699216Pe data de 17 mai, am făcut pentru prima dată voluntariat pe secţia de pediatrie. Am întâlnit mulţi copii bolnavi pe lângă care sufereau şi mamele lor; am făcut multe poze, dar inima mi s-a ,,lipit” de aceasta; nu de poza în sine, ci de puterea în care ea transmite stările sufleteşti. În primul rând, am simţit cel mai bine bucuria de a fi alături, bucuria de a ajuta pe cel mai mic; am trăit sentimentul de omenie în adevăratul sens al cuvântului, am simţit compasiune şi în acelaşi timp am trecut printr-o stare de nostalgie încercând să-mi amintesc de acele clipe când eram şi eu un mic sufleţel uitând de adevărata mea vârstă pentru câteva momente. Am trăit sentimentul de simţire care merge dincolo de orice sens, care ajunge în profunzimea sufletului. Mi-am dat seama cum acel copilaş se bucură de prezenţa mea şi se simţea, într-un fel, în siguranţă, deoarece mă strângea cu toată puterea lui, nu fizică, ci sufletească.
Atunci am văzut cu adevărat ce înseamnă să fii voluntar, iar modul în care fiecare persoană încearcă să îţi mulţumească în felul ei pentru susţinerea pe care i-o acorzi, este cea mai mare mulţumire posibilă.  Ajutând pe cineva înseamnă a-l ajuta pe Dumnezeu într-un mod indirect …

Paula Madalina – Voluntar Asociatia “Exista o Sansa”

1400699814Este prima data cand am facut voluntariat la spital pe sectia de Pediatrie .Intotdeauna mi-au placut copiii, dar acum faptul ca i-am vazut in spital, bolnavi, nu a fost placut, dar ma bucur ca am putut sa le aduc zambetul pe chipul lor macar pentru cateva minute cat am stat cu ei.Cand faci un copil sa zambeasca, simti si tu o bucurie.

Diana Gabriela – Voluntar Asociatia “Exista o Sansa”

Din suflet pentru suflete dragi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *