Satul seniorilor Milly

VOLUNTARII ASOCIATIEI EXISTA O SANSA, APROAPE DE SENIORII COMPLEXULUI REZIDENTIAL PENTRU PERSOANE VARSTNICE MILLY

7916091Tu ce faci în timpul liber? Dacă locuiești în Buhusi și dorești să te implici într-o activitate care să conteze în comunitatea buhuseana, te invităm să te alături echipei de voluntari ai Centrului de Voluntari Exista o Sansa.

Satul Seniorilor Milly

Situat în mijlocul unui peisaj idilic, departe de forfota urbană, Satul Seniorilor este un concept cu totul inedit de complex rezidențial pentru bătrânii care au nevoie de un loc liniștit în care să se retragă.

2475885Satul Seniorilor este format din mai multe căsuțe, dispune de o curte foarte mare ce adăpostește grădină de legume, livadă, iaz cu pește. In acest fel oaspeții se vor simți aici ca într-un autentic sat tradițional românesc având la dispoziție o gamă largă de facilități medicale și de petrecere a timpului liber.

Voluntar alaturi de seniorii Complexului Rezidential pentru Persoane Varstnice ai ocazia să te implici în activităţile zilnice din proiectele noastre. Nu ezita să devii voluntar al Asociaţiei Exista o Sansa, fiind o opţiune foarte bună dacă doreşti să cunoşti oameni, familii, situaţii de criză şi doreşti să faci ceva pentru ei. În acelaşi timp, dai valoare timpului tău, pentru că investiţia cea mai bună este în sprijinirea celor care nu se pot descurca singuri.

MEREU APROAPE

9554190_origIn data de 11 mai 2013 voluntarii Centrului de Voluntariat s-au intalnit cu doamna Gabriela Achihai presedinta Fundatiei de Sprijin Comunitar, la Complexul Rezidential pentru Persoane Varstnice, pentru a discuta despre activitatea voluntarilor si a stabili noi proiecte si planuri de viitor.

Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, Asociaţia „Există o şansă” Buhuşi şi liceenii buhuşeni, împreună cu profesorii lor, au iniţiat un proiect de voluntariat care începe să culeagă roadele. În recentul week-end, i-am zărit la Satul Seniorilor Racova, printre cei care ucenicesc pentru a deveni voluntari cu patalama, şi pe unii dintre liceenii buhuşeni. Voluntarii şi candidaţii pentru „titlul” de voluntar au plantat 300 de salcâmi şi stejari, dar şi panseluţe.

„Apoi, spune Delia Vinca, am ajutat la bucătărie (am spălat vase, am preparat mâncare ), am vorbit cu persoanele în vârstă care sunt cazate aici. Ne-am făcut şi prieteni. Împreună, am dat mâncare la căţei şi păsărele. Am acordat chiar şi primul ajutor, împreună cu asistentul Cosmin Timofte, un fost elev de-al liceului”.

“Mi-a facut o mare plăcere să ajut, alături de colegii mei, la plantarea arborilor. Deşi aceasta este prima noastră activitate ca voluntari, cred că voluntariatul este un factor important în dezvoltarea personalităţii, în creşterea simţului responsabilităţii şi, nu în ultimul rând, este puntea de legătură între om şi societatea reală. Voluntariatul te face să te gândeşti la cei din jurul tău şi la nevoile lor, nu doar la tine. Cu alte cuvinte, te ajută să devii OM”, a adăugat Ingrid-Ioana Riter.

Alexandru Corocea adaugă: „A fost un bun început pentru viata mea de voluntar. Oamenii de la Satul Seniorilor sunt minunaţi. Am socializat cu ei. Cred că acesta este cel mai important lucru”.

Firesc, gazdele aşteaptă următoarele activităţi ale liceenilor, ale tuturor voluntarilor. (I. Fercu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *