Ajuta-ne sa ajutam!

 Mos-Craciun Ne exprimam recunostinta fata de toti cei care ne-au ajutat la buna desfasurare a campaniei ‘’Ajuta-ne sa ajutam ! ‘’ , initiata de catre Asociatia Exista o Sansa Buhusi in parteneriat cu Protoieria Buhusi , Colegiul Tehnic Ion Borcea si Caritas Italia prin implicarea doamnei Gianina Ina Miron . Ajutorul dumneavoastra a fost unul semnificativ , sprijinind astfel circa 60 de copii proveniti din familii cu venituri mici .

Fara alte cuvinte in plus ,  aceasta campanie a facut pe  toata lumea fericita , atat familieile care nu se asteptau  la o asemenea surpriza cat si voluntarii care s-au bucurat de zambetele sincere si calde ale copiilor care l-au vazut poate pentru prima data pe Mos Craciun . Mai jos vor fi prezentate  imagini din campanie si cateva cuvinte din partea voluntarilor.

7258429Campania “Ajuta-ne sa ajutam” a dovedit inca odata ca buhusenii (persoane fizice sau juridice) sunt oameni de suflet,solidari cu cei aflati in nevoi,gata oricand sa le intinda o mana de ajutor!Alaturi de ei VOLUNTARII au muncit din rasputeri,imbinand repetitiile cu orele de curs si reusind in cele din urma sa realizeze un spectacol ,care a umplut la refuz spatiul Casei de cultura! Impreuna si cu romanii plecati in Italia ,care nu ne-au uitat,am reusit sa aducem multa bucurie,multumire si zambete pe chipurile acelea nevinovate de copii,care poate nu l-au vazut nici odata pe Mos Craciun.Da ,Mos Craciun alaturi de voluntari ,a intrat in casele lor cu sacul de daruri si jucarii!Din nefericire exista si situatii cand aceasta bucurie nu poate fi traita cu adevarat(e cazul acelei tinere care n-a reusit sa se ridice niciodata din pat-fiind ingrijita defamilie),caz in care bucuria era o grea suferinta a bunicilor sau parintilor ,manifestata prin lacrimi ,multe lacrimi!!!!Putem face ceva si pentru astfel de situatii,dragi voluntari!”-Olga Ceaunas (Voluntar)

  „A fi voluntar nu insemna a fi obligat sa faci anumite lucruri ci sa faci ceea ce simti si ce vrei cu adevarat!Cu ajutorul campaniei “Ajuta-ne sa ajutam” am reusit sa aducem un mic zambet pe chipul copiilor ce nu au norocul nostru,a fi intr-o familie ce nu are grija zilei de maine…In spatele acestui eveniment caritabil au fost ore de munca ce intr-un final au dat roade…Am ajuns sa aducem un strop de fericire!A fi voluntar insemana sa faci parte dintr-o mare “familie” iar eu ma bucur enorm ca am avut ocazia sa fac parte din o asa “familie” numerisa! Multumesc!”-Monica Maria Rotariu (Voluntar)

In cadrul acestei campanii , care s-a desasurat in mai multe etape , am descoperit cat de greu supravietuiesc unii acestor timpuri . am vazut copii inlacrimati de bucurie pentru ca l-au vazut , poate pentru prima data , pe Mos Craciun , am vazut mame care zambeau cand le-am intrat .

Cel mai mult m-au impresionat colegii mei de breasla , cei care au muncit cot la cot cu , noi organizatorii , cei care au pus trup si suflet , pentru ca totul sa se finalizeze atat de frumos.
Prima etapa a constat in strangerea de ajutor : alimente nepesibaile , haine , jucarii , bani .am fost suprinsa cand am vazut cati oameni mai mult sau mai putin instariti au donat . Supriza a constat in ajutoare venite tocmai din Italia .

A doua etapa a fost realizarea spectacolului umanitar .

Au fost 2 luni de munca aproape continuua dar a meritat . Noi am amuzat si distrat publicul ei au donat catre niste cause nobile prin cumparare de bilete. Emotiile din spatele cortinei nu le cunosc spectatorii .
Insa nimeni nu poate inlocui aceste emotii cu emotiia pe care o transmitem noi cam voluntari. Este primul proiect in care m-am implicat atat de mult si ceea ce te lasa fara cuvinte este sa vezi un om neajutorat cu reuseste sa iti zambesca si sa iti multumeasca pentru tot ce ai facut
. ”-Placinta Milena (Voluntar)

 „Campania “Ajută-ne să ajutăm” este una din experienţele care m-a făcut să apreciez foarte mult ce am. În perioada în care strângeam ajutoarele a fost extraordinar…de fiecare dată când intra cineva pe uşă şi spunea că a venit să doneze ajutoare, eram bucuros că încă un om a auzit de intenţia noastră de a face un bine şi ne-a sprijinit, aşa cum a putut. Atunci când am împărţit ajutoarele la familii, am rămas uimit că încă mai sunt familii cu câte 3-4 copii care locuiesc într-o căsuţă de 2 pe 2. Este absolut uimitor faptul că acei oameni, deşi sunt chinuiţi de sărăcie, ei muncesc o zi întreagă pentru doar o bucată de pâine. Sper că micul nostru ajutor le-a fost de ajutor pentru ca sărbătorile lor să fie puţin mai…senine.”- Botezatu Cezar Gabriel (voluntar)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *